Wanneer is het tijd voor een nieuwe website?

Wanneer moet je je website vervangen? Heb je wel een nieuwe website nodig, of zijn een paar updates genoeg? Natuurlijk gaat er veel meer schuil achter een goede website dan alleen maar de goede looks. Je website moet makkelijk te gebruiken zijn, en goed gevonden worden in Google.

Mika de Bruijn

Eigenaar, Lead Designer

Het eerste waar je naar moet kijken om te bepalen of je website toe is aan vervanging, is of hij nog doet wat ie moet doen. Het kan natuurlijk zijn dat jouw website niet meer voldoet aan de eisen van je doelgroep, en dat is zonde, want daarmee loop je veel klanten mis. Dit is natuurlijk een logische stap tijdens het bepalen of je website vervangen moet worden, maar waar moet je nou nog meer op letten?

 

Uitstraling & Huisstijl

Een logische reden om je website te vernieuwen is omdat je website niet meer aansluit bij de huisstijl van je bedrijf, of omdat je website er niet aantrekkelijk genoeg uitziet. Er bestaan ondertussen al bijna 1.350.000.000 websites, en elke dag komen er steeds meer bij. Dit betekent dat de uitstraling van je website er wel degelijk toe doet. Mensen hebben tegenwoordig lang niet genoeg tijd om alle tekst op een website te lezen, dus als je website niet aantrekkelijk of moeilijk te begrijpen is, zal hij zonder genade worden weg geklikt. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je de huisstijl van je bedrijf hebt vernieuwd. Als je website niet meer bij de rest van je media uitingen past verlies je een stukje stijl consistentie, en dus ook vertrouwen.

 

Gebruiks & Mobielvriendelijkheid

Een grote reden voor weinig conversies op je website is een slechte gebruiksvriendelijkheid. Deze websites zijn vaak al een stukje ouder, of draaien op een simpel WordPress thema waar niet heel veel aandacht aan besteed is. Ook al heb je de beste teksten, mooiste foto’s of het gaafste design. Als je gebruiksvriendelijk niet op orde is, en mensen niet snel kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn, heb je daar bijna niks aan. 

 

Positie in Google

Hoewel een visueel aantrekkelijke website erg belangrijk is, is een goed geoptimaliseerde website nóg belangrijker. Reden genoeg dus, om je ook eens te verdiepen in de opbouw van je website. Een slechte positie in Google is vaak te wijten aan de opbouw van je website. Als je website slecht is opgebouwd, snapt Google er helemaal niks meer van, en zal Google je website automatisch lager in de zoekresultaten plaatsen. 

 

Veiligheid & Relevantie

Iets waar veel oude en slecht onderhouden websites last van hebben is een slechte veiligheid. Ook al is het super makkelijk te regelen, komt het nog veel te vaak voor dat een website geen gebruik maakt van het HTTPS protocol (HyperText Transfer Protocol Secur). Hierbij staat die “S” voor dat groene slotje voor je domeinnaam, oftewel een SSL certificaat. Essentieel voor de veiligheid van jouw gegevens, en die van je website bezoekers. Iets waar slecht onderhouden websites ook vaak last van hebben, is verouderde content. Denk aan diensten of producten die je helemaal niet meer aanbied of verkeerde openingstijden.

 

Tijd voor een nieuwe website?

En… Ben je er uit? Blendd helpt je in ieder geval graag verder met het maken van een nieuwe website. Neem gerust contact met ons op, of plan direct een kennismakingsgesprek.

Tijd voor een website die wél aan alle eisen voldoet?

Neem contact op
Website Mockup Blendd